luni, 30 august 2010

Budapesta, intre istorie si divertisment

Desi  nu este in topul preferintelor turistice alen romanilor, capitala Ungariei are foarte multe de oferit vizitatorilor: de la cultura, la viata de noapte, distractie si rafinament, suficiente motive pentru a rezerva unbilet de avion spre Budapesta.
La capitolul „cultura” sunt foarte multe de spus: istoria orasului vorbeste despre dominatia Imperiului Roman, de celti, de turci si habsburgi, astfel incat cei care vin aici vor desoperi o multime de locuri cu semnificatie istorica si culturala care merita vizitate.
Pentru distractie si divertisment, exista Planetariul, Parcul de distractii Vidam, Gradina Zoologica, dar si cluburile si barurile din cartierele centrale ale orasului.
Cele mai importante evenimente sunt Saptamana de Film, Festivalul International de Film Titanic, Carnavalul Folclorului Dunarean, Competitia Internationala de Muzica, Muzica Zilelor Noastre, plus foarte multe concerte ale celor mai valorosi artisti contemporani: de la Iron Maiden, la Pink sau Lady GaGa, Metallica sau Moby.
In lista merita mentionate si avute in vedere, la urmatorul zbor spre Budapesta, Festivalurile Primaverii, Verii si Toamnei, Maratonul de Primavara, Festivalul Aquincu, Competitia de Formula 1, Festivalul de Vara Evreiesc, Festivalul International al Vinurilor, Crosul Budapestei si Maratonul.
Ca posibilitati de cazare, exista alternative pentru fiecare buzunar. Cei care vor sa petreaca o noapte in zona istorica a orasului vor gasi acolo complexuri luxoase, insa nicihotelurile ieftine nu lipsesc. La Budapesta se mai practica si cazarea in pensiuni sau in camine, la dormitoare comune – convenabile pentru grupurile mari de turisti si pe placul tinerilor. Acestea din urma sunt localizate de ambele parti ale Podului de Fier, la o distanta de centru de cateva minute de mers cu masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu