luni, 30 august 2010

Insulele grecesti: departe de agitatia Atenei

Chiar daca multi turisti sunt reticenti cand vine vorba despre bilete de avion spre Atena si in general despre Grecia, din cauza grevelor dese care paralizeaza tara si baga spaima-n turisti, trebuie retinut ca, in ciuda tulburarilor de aici, pamanturile elene raman in continuare excelente destinatii de vacanta.

Departe de agitatia Atenei, turistii vor descoperi linistea si calmul grecilor in insuele lor minunate.

Cei care vor sa faca plaja, sa se bucure de mare, sa soarba un cocktail exotic la umbra, sa se plimbe cu vaporasul, pot alege intre mai multe insule grecesti: Creta, Lipsi, Kefallonia, Skiathos, Kykonos sunt cele mai potrivite pentru astfel de activitati.

Rodos, Delos, Corfu si Patmos sunt ideale pentru amatorii de istorie. Aici veti gasi relicve datand de secole, locuri istorice si cladiri medievale numai bune pentru orele cand soarele prea arzator face statul la plaja insuportabil.

Creta, Naxos, Alonnisos si Skopelos sunt locuri unde din mare ajungi repede pe munte, sau de pe plantatia de maslini, direct pe stancariile de la malul marii. Ideale pentru plimbari, sporturi extreme, trekking. Multe capre salbatice traiesc aici, asa ca aparatul de fotografiat nu trebuie sa lipseasca.

Karpathos, Milos, Paros, Kastellorizo sunt ideale pentru fanii scufundarilor. Incredibila viata marina din jurul acestor insule face ca acestea sa fie cautate pentru snorkelling. Nu putini sunt aceia care in timpul unei scufundari au dat nas in nas cu delfini sau chiar foci.

In Lesbos, Samos, Corfu, Creta, Folegandros se mananca foarte bine. In Lesbos se face cel mai bun ouzo din toata Grecia, dar si vinurile sunt la mare cautare aici. Cat despre bucataria, aceasta are rezonante italienesti. Felurile de mancare contin ulei de masline, branza de capra, mirodenii de tot soiul, fructe de mare, mult peste si paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu